2022

Zachter water voor klanten op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland

Klanten op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland krijgen over enkele jaren ook zachter drinkwater geleverd, net als onze klanten in de rest van ons verzorgingsgebied.

January 24, 2022
Meisje houdt glas onder de kraan

Om water zachter te maken moeten onze waterzuiveringsinstallaties in Ouddorp en Burgh-Haamstede uitgebreid worden met een onthardingsinstallatie. Vanaf 2019 hebben we een pilot-onderzoek uitgevoerd om te bepalen welke installatie nodig is en hoe deze ingepast moet worden in de bestaande installatie.

Benieuwd hoe wij zachter water gaan maken? In dit filmpje vertelt Evides-medewerker Anthonie Hogendoorn over het uitgevoerde onderzoek en laat hij de pilot-installatie zien.

Bekijk hier de video.

Nu we vanuit de proef weten welke installatie nodig is, zijn we aan de slag gegaan met het full-scale ontwerp. Daarna volgt de aanbesteding en de bouw van de installatie. Omwonenden van de productielocaties in Ouddorp en Burgh-Haamstede worden hierbij betrokken.

Wilt u meer weten over hoe we drinkwater maken of over de waterkwaliteit en -hardheid van het drinkwater bij jou thuis? Neem dan een kijkje op onze pagina’s over de zuiveringsprocessen of over waterkwaliteit en hardheid.

Deel deze pagina
© 2024