Kinderen drinken uit bidons

Bereik samen meer

Met als kerntaak het leveren van water, zijn wij verankerd in de samenleving en vervullen we een belangrijke maatschappelijke rol. Samen bereiken we op dit gebied meer. Daarom werken we samen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties op verschillende onderwerpen.

Jongeren op Gezond Gewicht

Wij zijn samenwerkingspartner van diverse gemeenten met programma’s van de organisatie  Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit zijn de gemeente Hoeksche Waard, Delft, Dordrecht, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Rotterdam, Sluis en Vlaardingen. Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. In sommige wijken zelfs één op de drie kinderen. JOGG wil dat veranderen. En wij doen daar graag aan mee. Ons gezonde drinkwater is namelijk een goed alternatief voor suikerrijke drankjes.

Watereducatie Drechtsteden

Het programma Watereducatie Drechtsteden van  Duurzaamheidscentrum Weizigt zet in op het vergroten van de kennis en bewustwording van kinderen en volwassenen over de waterkringloop en de waterketen. Via tal van activiteiten en producten wordt het belang van water en van een goede samenwerking duidelijk gemaakt.

Ook leren scholieren en inwoners wat zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst waarin voldoende en schoon water beschikbaar is voor iedereen. In het programma werken Duurzaamheidscentrum Weizigt, Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Evides Waterbedrijf, de gemeente Dordrecht en NME Drechtsteden samen.

Op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt bevindt zich het Aquarama. Deze plek biedt kinderen de mogelijkheid om op een leuke manier alles te leren over de wereld van water. Evides laat in het Aquarama zien hoe drinkwater tot stand komt.

Water for Life

Wereldwijd zou iedereen toegang moeten hebben tot schoon drinkwater. Klanten kunnen via Water for Life helpen. Evides stuurt medewerkers, met donaties van klanten wordt materiaal gekocht. Zo werken we samen aan schoon drinkwater wereldwijd. Juist op kinderen in ontwikkelingslanden heeft dit veel impact. Wij faciliteren scholen met promotiemiddelen bij het organiseren van een Water for Life-actie.

© 2023