Selectieprocedure

1. Solliciteren
Je stuurt je cv en motivatiebrief naar ons toe en maakt een account aan om in te kunnen loggen in jouw persoonlijke omgeving. Binnen deze omgeving ontvang je meer informatie zodra jouw sollicitatie is beoordeeld. 

2. Selectie
Na het verstrijken van de reactietermijn van de vacature beoordelen wij de binnengekomen sollicitaties en ontvang je van ons een reactie op je sollicitatie. Als we op basis van jouw cv en motivatiebrief een match zien, wordt je uitgenodigd voor een gesprek. 

3. Assessment (optioneel)
Het kan zijn dat we aan je vragen om aanvullend een assessment te doorlopen. Dit is afhankelijk van het niveau van de functie waarop je solliciteert. Op deze manier kunnen we nog beter in kaart brengen welke aanknopingspunten er zijn tussen jouw profiel en dat van de functie. De uitkomsten worden eventueel meegenomen in een persoonlijk ontwikkeltraject.

4. Overeenkomen arbeidsvoorwaarden
Los van de selectiegesprekken gaat de HR adviseur met je in gesprek over de arbeidsvoorwaarden en de verdere procedure rond de indiensttreding.

5. Screening
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat schrijft voor dat, ter bescherming van de nationale veiligheid, bepaalde screeningsonderzoeken worden uitgevoerd binnen bedrijven die onderdeel uitmaken van de vitale infrastructuur. Dit betekent dat alle medewerkers een VOG dienen te overleggen en voor bepaalde functies een aanvullend screeningsonderzoek wordt ingesteld.

6. Indiensttreding
Zodra de formele zaken positief zijn afgehandeld, treedt je in dienst bij Evides en help jij mee aan het waardevol maken van water!

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.