Doe de lek-check

Al het watergebruik dat uw watermeter registreert, wordt in rekening gebracht. Wij adviseren u daarom regelmatig een lek-check te doen door de watermeterstand te controleren. Als de watermeter doortelt, terwijl er op dat moment geen water wordt verbruikt, kan er ergens een lek zitten.

alt

Condens

Heeft u waterdruppels op de watermeter of waterleidingen? Meestal is dit geen lekkage maar condens. U kunt dit eenvoudig zelf controleren.

Bekijk de video

Lees meer

Eenvoudig zelf controleren

Een lekkage aan uw leidingen binnenshuis kunt u als volgt constateren:

  • Draai alle kranen dicht en zorg voor volle stortbakken.
  • Kijk op uw watermeter. Als de radertjes op uw watermeter stil staan, heeft u geen lekkage. Draaien de radertjes toch als u alles dicht heeft staan? Dan heeft u een lekkage in uw binneninstallatie. Neem in dat geval contact op met uw installateur, loodgieter of - bij huurwoningen - de woningeigenaar. De leidingen in uw huis zijn geen eigendom van Evides.
Bewust omgaan met drinkwater | Evides | Tip 9 - Drup, drup, drup, die kraan is stuk  

Tip: Drup, drup, drup, die kraan is stuk

Met een druppelende kraan verlies je al snel 15 liter water per dag. Repareer hem dus meteen. Koop je een nieuwe? Kijk eens naar energie- en waterbesparende kranen.

Bekijk alle bespaartips

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.