Dordrecht: Merwedestraat

Evides is gestart met werkzaamheden aan de Merwedestraat in Dordrecht. Wij gaan hier een drinkwatertransportleiding verleggen. Tegelijkertijd met de werkzaamheden van Evides verlegt en vervangt Stedin gasleidingen en elektriciteitskabels en verlegt de gemeente Dordrecht het riool.

 

Verleggen drinkwaterleidingen

In verband met de herinrichting van de Merwedestraat in 2017 verleggen we hier nu de drinkwatertransportleiding. Begin juli 2016 is gemeente Dordrecht gestart met de werkzaamheden aan het riool. Voor een groot deel trekken we samen op met de gemeente om in dezelfde werksleuf tegelijk de nieuwe drinkwaterleiding aan te leggen.

Planning werkzaamheden

Van begin juli tot en met eind augustus vinden de werkzaamheden plaats aan de Merwedestraat vanaf Plein 1940-1945 tot de oprit van de N3. In het laatste weekend van juli wordt de gehele op- en afrit van de N3 afgesloten voor het aanbrengen van de drinkwaterleiding richting het viaduct. In het najaar sluiten we vervolgens de nieuwe drinkwaterleiding aan op het bestaande leidingnet.

Afhankelijk van onder meer de weersomstandigheden kan de planning veranderen. Wij proberen dit te voorkomen. Specifieke planningen van de fases en voortgang van de werkzaamheden kunt u lezen op www.dordrecht.nl/merwedestraat of in de nieuwsbrief.

Drinkwatervoorziening

In principe houdt u tijdens de werkzaamheden beschikking over de voorzieningen voor riool, elektra, gas en drinkwater. Mocht een korte onderbreking noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden, dan stellen wij u hiervan tijdig op de hoogte via een kaartje in uw brievenbus. Wij streven ernaar om eventuele onderbrekingen tot een minimum te beperken.

Overlast tijdens de werkzaamheden

Helaas is overlast bij werkzaamheden onvermijdelijk. De werkzaamheden aan de Merwedestraat voeren wij uit in het fietspad aan de zuidzijde van de Merwedestraat. Om veilig en snel te kunnen werken, zijn het fietspad en ook de zuidelijke rijbaan in de richting van de N3 tijdelijk afgesloten. Al het verkeer wordt via de noordelijke rijbaan geleid. Deze baan kent dan twee rijrichtingen. Ook gelden er tijdelijk andere routes de aangrenzende wijk in en uit, wanneer we werken aan Plein 1940-1945 en de Dommelstraat.
Woningen en bedrijven blijven vanzelfsprekend te voet bereikbaar.

Komt er onverwachts geen drinkwater uit de kraan of ziet u een lekkage, bel dan direct naar het storingsnummer van Evides Waterbedrijf 0900 07 87 (24 uur per dag).

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.