Innamepompstation Bergsche Maas

Het Maaswater is een belangrijke bron voor het maken van drinkwater en industriewater. Het nieuwe innamepompstation haalt het rivierwater uit de Bergsche Maas binnen en vervoert het naar het eerste spaarbekken, De Gijster. Het nieuwe pompstation kan méér water in kortere tijd innemen dan het huidige. Dat is noodzakelijk om voldoende zoet water te hebben van een goede kwaliteit, voor nu en in de toekomst.

Afstemming

We starten met de werkzaamheden in de Fortunapolder en op de Sint Jansplaat na uitgebreid natuuronderzoek en in afstemming met verschillende partijen, zoals Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, gemeenten Werkendam en Drimmelen, de provincie Noord Brabant en lokale belanghebbenden. Het ontwerp van het innamepompstation is zoveel mogelijk ingepast in het landschap en we doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Innamepompstation Bergsche Maas

Werken aan een betrouwbare drink- en industriewatervoorziening

De drie spaarbekkens De Gijster, Honderd en Dertig en Petrusplaat in het Nationale Park De Biesbosch vormen het kloppende hart van de drink- en industriewatervoorziening voor miljoenen Nederlanders en bedrijven in Zuidwest-Nederland en Noord-Brabant. In deze buffers wordt oppervlaktewater uit de rivier de Maas opgeslagen, zodat er altijd voldoende zoet water op voorraad is, selectieve inname mogelijk is en natuurlijke (voor)zuivering kan plaatsvinden. Van het bekkenwater maken we, na een zorgvuldige zuivering, drink- en industriewater.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website  spaarbekkens.nl.

Deel deze pagina
© 2022