Hardheid drukken we uit in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium in water aan. Hoe meer calcium of magnesium er in het water zit, hoe harder het water is. De hardheid per productiebedrijf kan sterk verschillen. Dit komt door bijvoorbeeld door de bodemopbouw, grondwaterstroming en landbouw. Het kraanwater van Evides is dan ook echt een natuurproduct. Elk water is uniek door de eigen lokale bodemsamenstelling.

De verschillende bronnen voor het drinkwater verschillen in hun hardheid. Zo zijn de duinen van nature rijk aan kalk en is de hardheid hoger. Op de meeste plaatsen in ons gebied is het water wat zachter, omdat wij veel drinkwater maken uit Maaswater, dat wij voor een deel zachter maken in onze spaarbekkens.

Drinkwater bevat naast water allerlei mineralen, zouten, stoffen en bacteriën. In de wet staan alle waterkwaliteitseisen waar uw drinkwater aan voldoet. Zo staat daarin welke stoffen in drinkwater moeten voorkomen. En welke juist niet, of beneden een bepaalde richtlijn. Hierbij is rekening gehouden met bijvoorbeeld zwangere vrouwen, ouderen en baby’s.

Ontdek de eisen aan Nederlandse drinkwater

Deel deze pagina
© 2022