Wat is een BoL-verklaring?

Met een BoL-verklaring geeft u aan ons door hoeveel WOZ-objecten u heeft. Het kan zijn dat uw wateraansluiting water levert aan meerdere WOZ-objecten. Dit heeft invloed op de hoogte van de belasting op leidingwater (BoL) die u betaalt.

Hoe vul ik de BoL-verklaring in?

Download hier de verklaring. Als u de verklaring heeft uitgeprint, moet u deze helemaal invullen èn ondertekenen. Let op! Als de verklaring niet helemaal is ingevuld en/of ondertekend, kunnen wij het niet voor u regelen.

Wat vul ik in?

Alle gevraagde gegevens inclusief uw klantnummer. Deze vindt u als kenmerk op de brief. Het is belangrijk dat u bij “Aantal WOZ-objecten die water krijgen via een hoofdaansluiting of centrale watervoorziening” het aantal WOZ-objecten invult. Dit aantal staat op de WOZ-beschikking die u van de gemeente, voor het adres waar het om gaat, ontvangt.

Voorbeeld:

  • Krijgt u van de gemeente maar 1 WOZ-beschikking voor het betreffende adres? Dan vult u bij aantal 1 in.
  • Ontvangt u 3 WOZ-beschikkingen van de gemeente voor het betreffende adres? Vul dan bij aantal 3 in.
       

Waar vind ik mijn klantnummer?

U vindt uw klantnummer op onze facturen, brieven en e-mails.

Hoe stuur ik de BoL-verklaring op?

De helemaal ingevulde en ondertekende BoL-verklaring kunt u naar ons toe e-mailen. Scan de verklaring in of maak er een foto van en stuur deze per e-mail naar grootzakelijk@evides.nl. Voeg het document/foto toe in de bijlage en zet in het onderwerp van uw e-mail “BoL-verklaring Evides”.

Veelgestelde vragen

© 2023