Wat betekent WOZ?

De WOZ is de waarde van uw woning en staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk jaar ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw adres. Dit is de basis voor verschillende belastingen en heffingen.

Waarom wordt mijn aansluiting gezien als één WOZ?

Uit de Basisadministratie Adressen en Gebouwen blijkt dat uw wateraansluiting water levert aan één WOZ-object. Dit houdt in dat we ervan uitgaan dat u één WOZ-beschikking voor dit adres ontvangt van de gemeente. Bewoners uit de gemeente Rotterdam kunnen de WOZ-beschikking bij het digitale loket via  https://dloket.rotterdam.nl/ bekijken. Woont u buiten de gemeente Rotterdam, dan kunt u de WOZ-beschikking inzien door in te loggen op  www.mijnoverheid.nl.

Wat moet ik doen?

Omdat wij uw aansluiting zien als één WOZ, betaalt u alleen BoL over de eerste 300 m3. Verbruikt u jaarlijks meer dan 300 m3 drinkwater, dan betaalt u daar géén BoL over. U betaalt niet voor het aantal watermeters, maar voor het aantal WOZ-objecten dat u heeft.

 • Voorbeeld één WOZ-object:
  Als u 10.000 m3 drinkwater heeft verbruikt, brengt Evides over 300 m3 BoL in rekening (per 365 dagen).
 • Voorbeeld twee WOZ-objecten
  Als u 10.000 m3 drinkwater heeft verbruikt, brengt Evides over maximaal 600 m³ (2 x 300 m³) BoL in rekening (per 365 dagen).
   
 • Klopt het dat u maar één WOZ-object op dit adres heeft?
  Dan betaalt u de juiste hoeveelheid BoL en hoeft u niets te doen.
 • Klopt het niet dat u maar één WOZ-object op dit adres heeft?
  Dan kunt u dit met een BoL-verklaring aan ons laten weten.  Download de BoL-verklaring. Vul het formulier helemaal in en onderteken het.
   

Lees hier alle vragen over de BoL-verklaring

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn WOZ-beschikking inzien?
Waarom moet ik zelf het aantal WOZ-objecten doorgeven?
Wat moet ik doen als ik meerdere contracten bij Evides heb?
Wat moet ik doen als ik geen eigenaar ben van de WOZ-objecten? En daardoor dus ook geen beschikking ontvang van de gemeente?
Is de hoogte van mijn WOZ belangrijk voor de BoL-verklaring?
Kan ik bezwaar maken?
© 2022