Hoe maakt Evides Kraanwater?

Water uit de rivier, grond of duinen gebruiken we als grondstof om drinkwater van te maken. We maken het meeste drinkwater van water uit de rivier Maas. In een drinkwaterzuiveringsfabriek wordt dit water grondig schoongemaakt. Dit is een ingewikkelde klus.

Schoon water maken we in zeven stappen.

  1. Eerst halen we water uit de rivier. Dit water slaan we enkele maanden op in enorme spaarbekkens; te vergelijken met grote meren. Hier doet de natuur haar werk en verbetert de waterkwaliteit al, waarbij het vuil naar de bodem zakt.
  2. Het water pompen we uit de spaarbekkens naar grote waterfabrieken: de drinkwaterzuiveringen.
  3. Eerst wordt het water gefilterd, waarmee we grotere vuildeeltjes uit het water verwijderen.
  4. Door het toevoegen van kleine ijzerdeeltjes, die werken als een magneet voor het kleinere vuil, ontstaan vlokken. Door de vlokken uit het water te halen, gaat het vuil gelijk mee.
  5. Met ultraviolet licht doden we de kleine deeltjes, zoals bacteriën.
  6. Als laatste halen we het water door actief koolfilters; dit zorgt ervoor dat het water lekker smaakt, goed ruikt en de juiste kleur heeft.
  7. Het water is nu schoon. We slaan het gezuiverde water op in een grote opslagtanks. Via een ondergronds leidingnet pompen we het drinkwater naar jouw huis.

Jij draait de kraan open. Wat komt eruit? Lekker, schoon water, klaar om te drinken!

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.