2020

Drink voldoende kraanwater tijdens de warmte

De afgelopen en komende dagen is en blijft het weer warmer in Nederland. Met aanhoudende warmte is ons advies: drink voldoende kraanwater en ga er bewust mee om. Dat is gezond én duurzaam.

August 12, 2020
Vrouw vult waterfles bij Water tappunt bij Maassluis

Drinkwater voor onderweg

Vul thuis alvast een flesje of bidon met kraanwater en neem het mee voor onderweg. Fijn voor in de file of voor als het openbaar vervoer vertraagd is. Via een van onze openbare kraanwatertappunten is een flesje gemakkelijk weer bij te vullen.

Kraanwaterrecepten

Om het kraanwater nog lekkerder te laten smaken, hebben we  vier kraanwaterrecepten samengesteld. Naast kraanwater is alleen een waterkaraf en wat fruit en/of groenten nodig. Probeer ze alle vier!

Bewust omgaan met ons drinkwater

Het is belangrijk om elke dag bewust om te gaan met drinkwater, maar zeker tijdens warmere perioden. Bij aanhoudende warmte neemt het gebruik van drinkwater namelijk fors toe. De pompen bij de drinkwaterlocaties draaien bij warm weer op volle toeren, maar door de hoge afname door huishoudens en bedrijven kan de waterdruk bij u thuis iets minder worden.

Gebruik spreiden

Zelf hieraan bijdragen? Dat kan! Spreid het gebruik van drinkwater over de dag en beperk het gebruik in de piekuren (tussen 7:00 en 10:00 uur en tussen 19:00 en 22.00 uur). Douche korter, stel autowassen uit, beperk het sproeien van de tuin en het bijvullen van een zwembadje. Doen we dat met zijn allen, dan houden we samen de waterdruk op peil.

Meer bespaartips? Bekijk ze  hier allemaal.

Deel deze pagina
© 2024