2021

Hoe herkent u fraude / phishing?

Bij Evides Waterbedrijf vinden we de veiligheid van onze website en de Mijn Evides accounts van onze klanten erg belangrijk. We zijn daarom continu alert op opvallende activiteiten. Oplichters en fraudeurs worden slimmer en bedenken steeds iets nieuws. Helaas horen wij steeds vaker dat ook onze klanten te maken krijgen met fraude in de vorm van nepbrieven of -mails.

July 1, 2021
Vrouw op de bank met smartphone

Twijfelt u of een e-mail van Evides komt? Heeft u een verdachte brief ontvangen of heeft iemand die zich voordoet als medewerker van Evides contact met u gezocht? Lees hier hoe u fraude kunt herkennen en welke stappen u kunt zetten.

Nepmails/phishing

Oplichters vissen op allerlei manieren naar persoonsgegevens. Ze sturen e-mails, sms'jes, brieven, WhatsApp-berichten en chatberichten. Wees daarom alert op onverwachte berichten. Veel vormen van phishing gebeuren via e-mail. Mensen worden daarbij naar een valse website gelokt met de vraag om bijvoorbeeld ‘de inloggegevens te controleren’. Hierdoor kan de fraudeur meekijken met de inloggegevens en bij persoonlijke gegevens komen. Twijfelt u of een e-mail echt van Evides is? Bekijk hier hoe u phishing herkent.

Wees alert op valse brieven

Steeds vaker horen we dat ook onze klanten via de post een brief ontvangen waarin hen gevraagd wordt om een bedrag over te maken naar een rekeningnummer dat niet van Evides is. We communiceren steeds meer digitaal met onze klanten. Heeft u toch een brief van Evides ontvangen en twijfelt u of de brief wel echt van Evides komt? Bekijk  hier hoe u onze brieven herkent.

Benadering door Evides medewerker

Tot slot kunnen fraudeurs ook persoonlijk contact met u zoeken, bijvoorbeeld door zich voor te doen als medewerker van Evides. Onze medewerkers die werkzaamheden aan uw huisaansluiting of watermeter uitvoeren, of medewerkers die langskomen voor een openstaande rekening kunnen zich altijd legitimeren met hun bedrijfspas. Ook zijn onze medewerkers duidelijk herkenbaar aan hun Evides kleding. Bekijk  hier hoe u onze medewerkers herkent.

Meld fraude bij Evides

Denkt u dat u slachtoffer bent geworden van fraude? Meld dit dan bij onze klantenservice, zodat wij aangifte kunnen doen en actie kunnen ondernemen.

Deel deze pagina
© 2024