Facturen

Alles over uw drinkwaterfactuur en termijnfactuur aan u uitgelegd.

Gemakkelijk en overzichtelijk in Mijn Evides

  • Bekijk uw facturen online
  • Pas zelf uw termijnbedrag aan
  • Ontvang facturen per e-mail

Betaalt u via AcceptEmail of maakt u zelf de facturen over, dan ontvangt u vier keer per jaar uw termijnfactuur. Eén keer per jaar krijgt u een afrekening. In Mijn Evides bekijkt of downloadt u de factuur gemakkelijk.


Wijzigen
Periodeafrekening

Eén keer per jaar ontvangt u een periodeafrekening (jaarrekening). Hierop staat een overzicht van uw meterstanden, het drinkwater dat u heeft gebruikt en de gemaakte kosten in die periode. Bent u verhuisd of heeft u opgezegd? Ook uw eindafrekening kunt u online bekijken.

Mijn facturen bekijken

Druppel
TermijnbedragĀ 

Het termijnbedrag is een inschatting van uw kosten voor drinkwater. Online kunt u dit snel verhogen of verlagen. Let op: net een meterkaart ontvangen? Dan kunt u uw termijnbedrag wijzigen na ontvangst van uw afrekening. Dit kan niet in de laatste week van de maand.

Mijn termijnbedrag aanpassen

Opbouw van uw periodeafrekening

Wijzigen

Kosten drinkwater

Dit bestaat uit kosten voor uw aansluiting en kosten voor de hoeveelheid m3 drinkwater die u heeft gebruikt. Dit is inclusief belasting en 9% BTW. Meer informatie over de tarieven
Brief

Af: betaalde termijnen

Op uw periodeafrekening ziet u de termijnbedragen die al in rekening zijn gebracht. Deze worden afgehaald van de kosten van uw drinkwater. Het verschil krijgt u terug of moet u bijbetalen.
Druppel

Nieuw termijnbedrag

Uw termijnbedrag passen wij aan als u meer of minder drinkwater heeft gebruikt dan wij dachten. Dit nieuwe termijnbedrag wordt opgeteld bij het bedrag dat u terugkrijgt of moet bijbetalen. Dit is bij elkaar het totaalbedrag.

Meer weten over uw factuur? Bekijk de video!


Digitale post voor een mooiere wereld

Wij proberen zo groen mogelijk te werken. Daarom sturen wij u het liefst digitale post. U ontvangt dan uw meterstandkaart en factuur per e-mail. Regel het direct in Mijn Evides!

Man en vrouw bij waterven

Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn periodeafrekening?

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Dit kan op een ander tijdstip zijn dan u gewend was bij uw energieleverancier.

Hoe hoog is mijn termijnfactuur?

Uw termijnfactuur is een schatting van uw werkelijke verbruik van het afgelopen jaar. Bent u een nieuwe klant? Dan schatten we het bedrag in op een gemiddeld waterverbruik van 130 m³ op jaarbasis.

U kunt uw termijnbedrag online aanpassen in Mijn Evides.

Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Ja u kunt uw openstaande facturen online bekijken in Mijn Evides. Voor vragen over uw openstaande facturen kunt u contact met ons opnemen.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.