Condens

Heeft u waterdruppels op de watermeter of waterleidingen? Meestal is dit geen lekkage maar condens. U kunt dit eenvoudig zelf controleren.

Voorkom condens

In het najaar en de winter kan condens ontstaan door het temperatuurverschil tussen het koude water in de leiding en de vaak warmere omgeving. U kunt condens voorkomen door de watermeter en -leidingen te isoleren met een wollen deken, noppenfolie of isolatiemateriaal.

alt

Doe de lek-check

Wanneer is er nu sprake van condens en wanneer van een lekkage? Ziet u druppels op uw watermeter of waterleidingen, droog deze dan goed af met een doek. Komen de druppels pas terug na zo’n tien minuten? Dan is het condens en is er niets aan de hand. Als u direct nieuwe waterdruppels ziet dan heeft u lekkage.

Lees meer

Ik heb een lekkage. Wat moet ik doen?

Neem bij lekkages aan de waterleiding in uw huis contact op met uw installateur of, als u een huis huurt, de eigenaar van de woning. De leidingen in uw huis zijn geen eigendom van Evides.

Wanneer u een lekkage aan de watermeter of hoofdkraan heeft, bel dan naar 0900 0787. Een monteur van ons komt de watermeter repareren of vervangen. Is de lekkage door bevriezing ontstaan, dan zijn de kosten van de herstelwerkzaamheden voor u of voor de eigenaar van de woning. Wilt u weten hoe u bevriezing kunt voorkomen? Lees dan onze informatie over vorst.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.