Dordrecht: Centrum e.o.

Van 5 oktober tot en met 21 oktober werken wij aan het leidingnet in Dordrecht. Tijdens dit onderhoud hebben omwonenden tijdelijk kans op bruin water en een wisselende waterdruk.

Als gevolg van werkzaamheden aan de watertransportleiding in de Merwedestraat heeft Dordrecht Centrum en omgeving een tijdelijk kans op bruin water en een wisselende waterdruk tussen woensdag 5 oktober en vrijdag 21 oktober. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden werken wij samen met Heijmans Infra BV. De werkzaamheden starten op 5 oktober 2016 (de voorbereidingen zijn inmiddels gestart) en zijn naar verwachting eind oktober afgerond. Afhankelijk van onder meer de weersomstandigheden en/of ondergrondse obstakels kan de planning veranderen.

Bruin water
Bruin water is kraanwater dat niet helder van kleur is. Het is niet erg als u het drinkt, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. De kleur komt door ijzer- en mogelijk ook mangaandeeltjes uit de leidingen. Deze deeltjes zitten ook in helder water en hebben zich eerder afgezet in het leidingnet. Ze kunnen loskomen als de stroomrichting of -snelheid plotseling verandert.

Wilt u meer weten? Kijk dan naar de veelgestelde vragen over bruin water.

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.