Groot zakelijk

Aanvragen openbaar drinkwatertappunt

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Steeds meer mensen willen tijdens het wandelen, fietsen of winkelen ook over drinkwater beschikken. Om in deze behoefte te voorzien, heeft Evides openbare drinkwatertappunten. Hier kunnen mensen buitenshuis hun flesje, beker of bidon vullen met lekker fris drinkwater.

Ook u kunt zo’n tappunt aanvragen voor uw gemeente. Ze zijn bijna overal te plaatsen: in winkelgebieden, langs wandel- en fietsroutes en bij speelpleinen. Zolang het maar een openbaar toegankelijke ruimte is en er een drinkwaterleiding in de buurt ligt. Het tappunt is robuust en loopt na gebruik leeg. Zo blijft het drinkwater vers!

Ook scholen kunnen een tappunt aanvragen en ook daarvoor geldt dat het een openbaar toegankelijke ruimte is en er een drinkwaterleiding in de buurt ligt. Voor de subsidieregeling voor scholen verwijzen we graag naar de Gezonde School. 

Duurzaam, lekker en gezond

  • Kraanwater is duurzaam. Er is geen transport over de weg of verpakkingsmateriaal nodig. Door het buiten beschikbaar stellen van kraanwater vermindert het aantal plastic flesjes – en dus zwerfafval – aanzienlijk en daarmee ook de CO2 productie.
  • Kraanwater is lekker, gezond en goedkoop en het bevat geen calorieën.
  • Kortom: met een drinkwatertappunt in uw gemeente of bij uw school draagt u samen met Evides Waterbedrijf bij aan een duurzame leefomgeving en een gezonde levensstijl.

 

Hoe vraagt u een openbaar kraanwatertappunt aan?

  • U vraagt een aansluiting aan via Mijnaansluiting.nl en voldoet de geldende aansluitkosten. Het is belangrijk dat uw aanvraag is voorzien van een tekening en dat u aangeeft dat het om een openbaar drinkwatertappunt gaat.
  • Wij kijken met u of het mogelijk is om het tappunt op de gewenste locatie te plaatsen.  Voorwaarde is dat de locatie zich in de buurt bevindt van onze drinkwaterleiding (binnen 5 meter).
  • Evides stelt het tappunt ter beschikking en draagt de kosten van het waterverbruik.
  • Drinkwater is een kwaliteitsproduct en moet dat ook blijven! Wanneer u bij ons een tappunt aanvraagt, hoort daar een onderhouds- en beheercontract bij voor de periode van 5 jaar. De kosten bedragen € 320 per jaar. Hiervoor controleren wij maandelijks op hygiëne en eventuele gebreken. Wij nemen regelmatig monsters en verhelpen eventuele storingen. En voor de ingebruikname spoelen wij het tappunt ca. 3 maal voor u door. U bent dus volledig ontzorgd.

 

Meer weten?

Heeft u interesse? Lees onze flyer of vraag meer informatie aan via tappunt@evides.nl.

Lees de flyer

© 2024