Drinkwater

Voorzieningsgebied Evides

Hoe wordt mijn drinkwater gemaakt?

24 uur per dag stroomt er drinkwater bij u thuis uit de kraan. Maar hoe wordt drinkwater eigenlijk gemaakt, en hoe lang duurt dat? Wanneer is water schoon?

Klanten2.500.000 consumenten
Waterleiding14.000 km leiding

Ontdek meer
alt

Waterkwaliteit en hardheid

Tijdens de zuivering en in het leidingnet controleren we nauwkeurig of het water voldoet aan de strenge normen die in Nederland gelden voor drinkwater. Wilt u weten waar uw water vandaan komt en wat de samenstelling is?

Lees meer over waterkwaliteit en waterhardheid

Wat is mijn kraanwaterkwaliteit?

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' Vul een geldige postcode in.

Wij hebben op uw postcode helaas geen informatie gevonden. Probeer een andere postcode.

Bespaarrtips

Water besparen

Wij maken en leveren het drinkwater op een duurzame manier. Wilt u weten hoe u duurzaam met water om kunt gaan? Bekijk dan onze bespaartips.

Lees meer

Water for Life

Water for Life

Via Water for Life kunt u andere mensen helpen aan schoon drinkwater. Alle bijdragen worden direct en volledig ingezet voor projecten.

Lees meer

Educatie

Educatie

In Nederland draaien we de kraan open en er komt veilig en lekker drinkwater uit. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? En hoe lang duurt dat?

Lees meer

alt

Natuur en bronnen

Rivieren, grond en duinen zijn onze bron. Bescherming ervan is belangrijk voor het leveren van betrouwbaar drinkwater. Nu en in de toekomst.

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.