Waterkwaliteit en -hardheid

Het kraanwater in Nederland behoort tot de top van de wereld. Het is veilig om te drinken voor jong en oud. Tijdens de zuivering en in het leidingnet controleren wij nauwkeurig of het drinkwater voldoet aan de strenge normen die gelden. Wilt u weten wat de hardheid van uw water is, en waar het vandaan komt? Vul dan hieronder uw postcode in.

Wat is mijn drinkwaterkwaliteit?

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%' of '#' Vul een geldige postcode in.

Wij hebben op uw postcode helaas geen informatie gevonden. Probeer een andere postcode.

De ingrediënten van kraanwater

Drinkwater bevat naast water allerlei mineralen, zouten, stoffen en bacteriën. In de wet staan alle waterkwaliteitseisen waar uw drinkwater aan voldoet. Zo staat daarin welke stoffen in drinkwater moeten voorkomen. En welke juist niet, of beneden een bepaalde richtlijn. Hierbij is rekening gehouden met bijvoorbeeld zwangere vrouwen, ouderen en baby’s.

Eisen aan het Nederlandse drinkwater

Uitgelicht: GenX

Heeft u gelezen over GenX in drinkwater? GenX komt via industrieën in het water en de lucht. Deze stof komt zo ook in het rivierwater dat Evides gebruikt om drinkwater van te maken. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en meten continu de concentraties. Uw drinkwater was, is en blijft veilig om te drinken.

GenX en drinkwater

alt

Waterlab: blik achter de schermen

We volgen de waterkwaliteit van bron tot tap. Een gespecialiseerd laboratorium neemt op diverse plekken watermonsters en analyseert ze. Met de nieuwste, uiterst gevoelige apparatuur meet het stoffen zelfs in nanogrammen (1 nanogram = 0,000 000 001 gram).

Bekijk een dag uit het leven van een waterlaborant

Onderzoek naar waterkwaliteit

De reis van uw water

Drinkwater is een natuurproduct. Afhankelijk van waar u woont, krijgt u drinkwater gemaakt van rivier- of grondwater. In onze zuiveringslocaties  maken we hier via een uitgebreid proces van zuiveringsstappen betrouwbaar drinkwater van. En via een leidingnet van 14.000 kilometer leveren wij het bij u thuis af, 24 uur per dag.

Van bron tot tap

Rivier- en grondwater als basis

Het rivierwater uit Maas en Haringvliet en het diepe grondwater uit Dordrecht en op de Brabantse Wal zijn onze bronnen. Zij zijn de basis voor het drinkwater. Afhankelijk van de natuurlijke samenstelling van deze bronnen passen wij ons zuiveringsproces aan om drinkwater te produceren van optimale kwaliteit. Het is belangrijk dat het rivier- en grondwater zo schoon mogelijk is. Wat er niet in zit, hoeft er immers ook niet uit.

Belang van schone bronnen

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.