Water for Life: nieuwe sanitaire voorzieningen in Mozambique

Water for Life

Veel mensen in de wereld hebben géén toegang tot vers en veilig drinkwater en goede sanitatie. De stichting Water for Life wil deze mensen helpen met structurele verbeteringen van de situatie. Hoe ze dat doen, leest u in de nieuwsbrief.

Water for Life start binnenkort met het bouwen van nieuwe sanitaire voorzieningen en het geven van hygiëne-trainingen in Nametil (Mozambique)! Omdat er in deze snelgroeiende stad geen fatsoenlijk waterstelsel aanwezig is, is leven in deze stad een risico voor de gezondheid. Gelukkig kan Water for Life daar snel iets aan doen!

Ook is er een pilot gestart om prepaid watersystemen in de steden Nampula, Angoche en Nacala (Mozambique) te testen. De prepaid systemen worden geïnstalleerd in publieke watertappunten in de armste buurten en zorgen ervoor dat inwoners geen betalingsachterstanden meer hebben.
 
Steeds meer organisaties steunen Water for Life. Er zijn inmiddels enkele restaurants die een kleine vergoeding vragen voor het kraanwater dat zij schenken en de opbrengst ter beschikking stellen aan Water for Life. Een mooi initiatief! Wilt u Water for Life ook steunen? Kijk op www.waterforlife.nl.

Bekijk hier de nieuwsbrief

Eerdere berichten

Schoon water met windmolen bij een sluis

De Week van Ons Water is 1 mei van start gegaan. Tot en met 8 mei zijn er door het hele land activiteiten om meer te wet...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.