Duik als basisschool met Evides in wereld van kraanwater

Ons lespakket met kraanwaterkrant, bidon en kwartet

Nederlands kraanwater behoort tot het beste water ter wereld. Maar hoe wordt dit eigenlijk gemaakt? En hoeveel gebruiken we in één week?

Speciaal voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs biedt Evides Waterbedrijf online een compleet lesprogramma aan. Met dit programma willen wij leerlingen laten beseffen hoe bijzonder het is dat er gezond en schoon water uit de kraan komt. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen leren dat kraanwater niet alleen lekker, maar ook gezond én duurzaam is. Zó uit de kraan, zonder verpakking.

Leren over kraanwater?

Docenten van scholen in ons voorzieningsgebied kunnen zelf met het interactieve lespakket aan de slag of kosteloos een gastles aanvragen. Voor een gastles komt een medewerker van Evides in de klas om meer te vertellen over kraanwater. Ons educatieaanbod is breed inzetbaar en bestaat uit een uitgebreide presentatie, kraanwaterkranten, spelletjes, proefjes, een quiz en informatie over ‘Water For Life’. De stichting die in ontwikkelingslanden projecten uitvoert voor schoon drinkwater.

Tijdens een gastles van 60 minuten vertelt een Evides medewerker meer over hoe het drinkwaterproces van bron tot kraan in elkaar steekt. Samen met de leerlingen duiken ze in de wereld van kraanwater en werken ze aan interessante opdrachten, zoals een waterproef die laat zien hoe ingewikkeld het is om water te zuiveren. Aansluitend op de gastles kan de docent zelf, met het lespakket, nog één of meerdere (vervolg)lessen over drinkwater geven.

Bent u geïnteresseerd?

Meer informatie en een impressie van ons lesmateriaal is te vinden op onze educatiepagina. Bevindt uw school zich in Zuidwest Nederland, in het voorzieningsgebied van Evides en wilt u een gastles aanvragen? Dan kan direct online. Bent u geen docent, maar wilt u de leerkracht van uw (klein)kind attenderen op ons lesprogramma? Graag! U kunt ze verwijzen naar onze website.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.