Werkzaamheden aan drinkwaterleidingnet Hoek van Holland

Medewerker van Evides neemt watermonster

Evides Waterbedrijf gaat in augustus en september 2018 het drinkwaterleidingnet in Hoek van Holland onder hoge druk doorspoelen. Dit is gebruikelijk onderhoudswerk aan het leidingnet. Zo heeft u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater. Tijdens de werkzaamheden is er tijdelijk een kleine kans op bruin water en een wisselende waterdruk.

Op waterstoring.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden en ziet u wanneer we in welke wijk aan het werk zijn.

 

Water bewust gebruiken

Een betrouwbare waterkwaliteit nu en in de toekomst staat voorop bij Evides. Daarom gaan deze werkzaamheden – ook bij warm weer – gewoon door. We brengen het water dat vrijkomt waar mogelijk de natuur in naar een sloot of rivier. Als dat niet gaat, voeren we het af via het riool. Bij droogte zorgt dit voor een goede doorspoeling van het riool.
 

Bruin water: ons advies

Door ijzer- en mangaandeeltjes – die loskomen door het spuien – kan het kraanwater een wat andere kleur hebben (bruinig tot geel). Dit water kunt u gewoon drinken, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. Wel adviseren we u om op te letten met de witte was.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.