Internationale kennisdeling tijdens de AIWW

Installatie RINEW

De Amsterdam International Water Week (AIWW) 2017 staat geheel in het teken van kennisdeling over watervraagstukken zoals het belang van zoet water, klimaatverandering en de circulaire economie. Ook Evides is aanwezig om onze kennis te delen over deze thema’s.

Algemeen directeur van Evides Annette Ottolini spreekt in het Global Waterleaders Forum over innovatie op dinsdag 31 oktober. Evides Industriewater is met een stand aanwezig in de entreehal. Professionals van Evides Industriewater verzorgen diverse informatieve sessies over hergebruik van water in de industrie.

Officieel startschot WaterWorX

Tijdens de AIWW 2017 wordt ook het officiële startschot gegeven van het Nederlandse programma ‘WaterWorX’. Dit is een unieke internationale samenwerking tussen de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en 23 lokale partner-waterbedrijven uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met WaterworX willen de partners samen een significante bijdrage leveren aan het ‘Duurzame ontwikkelingsdoel (6)’ van de Verenigde Naties door tien miljoen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika te voorzien van duurzame toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Op vrijdag  3 november wordt de week afgesloten met een bezoek aan AWZI Harnaschpolder door de buitenlandse partner-waterbedrijven van WaterWorX. Medewerkers van Evides geven daar namens Vitens Evides International (VEI) sessies en presentaties over crisismanagement en non-revenu-water.

De Amsterdam International Water Week 2017 vindt plaats van 30 oktober tot en met 3 november in de Amsterdam RAI.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.