Meer waterverbruik door aanhoudende warmte

Kinderen op hockeyveld drinken kraanwater uit Evides-bidon

De aanhoudende warmte zorgt voor een hoger watergebruik. We draaien op volle toeren en vragen klanten bewust om te gaan met kraanwater om voor iedereen de waterdruk goed te houden. Vooral tijdens piekmomenten in de ochtend en avond.

Toegenomen verbruik

Het gemiddelde watergebruik in april 2018 ligt op 460.000 m3 per dag en in mei is dat gemiddeld 520.000 m3 per dag. De piek van deze periode ligt op afgelopen maandag 2 juli met 603.408 m3. De verwachting is dat we door het mooie weer voorlopig relatief veel water blijven gebruiken maar het wel stabiliseert. Ons record staat op 1 juli 2015 waar we 640.000 m3 hebben geleverd.

Genoeg voorraad

Er is drinkwater genoeg op voorraad. We kunnen maanden voorruit met onze spaarbekkens in de Biesbosch waar we rivierwater opslaan en voorzuiveren. We staan zo gesteld om langdurig warme periodes te overbruggen. De pompen bij de drinkwaterlocaties draaien bij warm weer wél op volle toeren. Om die reden kan de waterdruk lager worden op piekmomenten.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.