Gezond met water in 2017

Vrouw drinkt thuis kraanwater

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er weer volop aandacht is voor goede voornemens. Een van de meest genoemde is gezonder leven. Graag delen we onze tips voor een gezonde levensstijl en hoe kraanwater hierbij kan helpen.

Misschien bent u op Nieuwjaarsdag zelf het koude water ingedoken voor de nieuwjaarsduik of stond u te zweten in de sportschool. Een sportief begin van het nieuwe jaar! Water reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt dat de vochthuishouding op peil blijft. Drink de gehele dag en vooral bij het sporten voldoende water.

Vervang frisdrank vaker door een glas kraanwater

Wist u dat water 0 calorieën bevat? Daarnaast zitten er allerlei mineralen in die ons lichaam nodig heeft, zoals magnesium, natrium en kalium. Water is onmisbaar voor het functioneren van het lichaam. Het helpt bij het verteren en opnemen van voedsel. En het afweersysteem verbetert door water drinken, waardoor de kans op ziekte afneemt. Ook geeft het drinken van water energie.

Bewust

Wilt u naast een gezonde levensstijl ook bewuster omgaan met uw uitgaven? Er valt veel te besparen op het gebruik van warm water. Kraanwater is een duurzaam product met lage CO2-voetafdruk, maar juist het verwarmen van water kost veel energie. Gebruik een timer zodat u niet onnodig lang onder de douche staat. Dat scheelt niet alleen op de jaarafrekening, u draagt ook een steentje bij aan het milieu. Lees meer tips om water te besparen.

Evides Waterbedrijf wenst u een gezond en duurzaam 2017!

Eerdere berichten

Mascotte Evi geeft high five op schaatsbaan aan jongetje die schaatst

Evi opent Winters Delft

Onze mascotte Evi heeft vandaag samen met Wethouder De Prez het officiële startschot gegeven voor een maand lang ijspret...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.