Bijzondere orchidee groeit op de Petrusplaat

Op de bekkendijk van spaarbekken de Petrusplaat is een bijzondere en mooie orchidee gespot: ‘Hondskruid’. Het is een orchideeënsoort die in Nederland niet veel voorkomt.

Hondskruid is bekend van het Zuid-Limburgse heuvelland en komt in West-Nederland voor op dijken met weinig voedingsstoffen in de bodem. Dat de orchidee nu groeit op de Petrusplaat, geeft aan dat de nieuwe manier waarop Evides de terreinen beheert effect heeft. Schapen grazen sinds enige tijd op de dijken en houden de vegetatie kort. Daarmee voeren zij voedingsstoffen af uit de grond, waardoor bijzondere planten zoals Hondskruid een kans krijgen.

Succesvol terreinbeheer

Omdat de vestiging van Hondskruid op de bekkendijk mede te danken is aan de manier waarop Evides het terrein beheert, gaan we door op de ingeslagen weg. We houden de ontwikkeling van het Hondskruid de komende jaren goed in de gaten. Nu staan er nog maar 3 planten, maar hopelijk worden dat er snel meer! 

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.